Wie zijn wij?

Wij zijn een door een familie gerunde bejaardenboerderij waar we voor oude en gewonde paarden zorgen alsof ze deel uitmaken van onze familie. We hebben meer dan 75 hectare aan weiland, beboste gebieden en beken. Ons land bestaat uit grote, open ruimtes waar het paard kan genieten van zijn ware aard, om in een kudde te leven en rond te dwalen, om te kiezen hoe en met wie hij zijn tijd doorbrengt.

Deze ethologische benadering wordt gecombineerd met de ervaring, expertise en specialistische zorg die oude en geblesseerde paarden nodig hebben. Fysiotherapie, massage en een getraind oog helpen allemaal om aan de behoeften van elk individueel paard te voldoen. En elk paard wordt als individu behandeld.

Wij zijn dus traditionele stallen stal of menege. De voorkeur gaat er bij ons naar uit om het paard een paard te laten zijn, die 24/7 buiten is. Zijn psychologisch welzijn is fundamenteel en heeft een enorme impact op zijn fysieke welzijn.

Uw paard zal uiteraard regelmatig ontwormd worden en zijn voeten worden regelmatig verzorgd. Maar hij zal niet elke dag geborsteld worden en zijn manen zullen zo bijvoorbeeld wat langer worden. Dat betekent niet dat uw paard ons niets kan schelen. Het is meer een erkenning dat hij zijn sporen heeft verdiend en nu van zijn welverdiende rust kan genieten. Ik kan je garanderen dat hij blij zal zijn met zijn nieuwe look!

Ondanks dat ik mijn hele leven in de buurt ben geweest van paarden, ben ik nog steeds gefascineerd door hun interacties en leer ik nog elke dag van ze. Het is niet ongebruikelijk om me in een veld te vinden, omringd door een groep paarden, die allemaal hier een krabbel of een massage daar eisen. Omdat ieder paard een individu is en we hun geschiedenis en karakter kennen, is het gemakkelijk op te merken wanneer er iets niet klopt en kunnen we het onmiddellijk onderzoeken. We zullen hier ook altijd contact over opnemen.

Als u erover denkt uw paard met pensioen te laten gaan, of hij heeft een blessure of gedragsproblemen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

info@paardenpensionfrankrijk.com